Bőrtárgytervező iparművészCipők

A lábbelik tervezésében két dolog motivált: a fűzésben rejlő térformálási lehetőség, a formakövető eljárás kipróbálása, illetve a talp és a felsőrész szerves összeépítésének, összefűzésének lehetősége. Kétféle karakterű cipő-együttes valósult meg: az egyik egy finomabb, kecsesebb vonalú, szoborszerű cipő, a másik pedig egy robosztus, hangsúlyos, hernyó-mozgásra képes fatalpakkal ellátott cipőobjekt.

A szoborcipőket a kaptafán fűztem, építettem össze apró bőrszálakból a formát követve. Egy-egy modellen belül az orr- és a sarokrész az, ahol a lábformától eltérve beleépíthetőek azok a formai játékok, melyek a használhatóság mellett teszik szoborszerűvé a cipőt.

A hernyótalpú cipőobjektek a talp és a felsőrész szerves összeépítésének ötletéből születtek. A robosztus fatalp szerkezeti újítás: a különálló fa alkatrészeket acélsínek és fémzsanérok tartják össze, emiatt járás közben hernyómozgásra képes. A felsőrész kaptafa nélkül, közvetlenül a láb formájához és a talphoz igazítva készült. Az egyedi talpkialakításnak és fűzésnek köszönhetően a cipő elemeire bontható és összeszerelhető.